iPad Pro – Det er bare så meget lettere

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er tekniknørd og mega fan af Apple – det er til trods for at jeg for mange år siden svor at jeg ikke skulle eje en smartphone og slet ikke et Apple produkt.

Men livet ville noget andet og jeg har i den grad bidraget godt til Apple’s overskud igennem rigtig mange år. Jeg er vel nok blevet en ægte Apple fanboy.

I dette indlæg vil jeg dele min erfaring med en iPad Pro som værktøj hvad billederedigering angår. En iPad har for mig altid været lidt en sjov gadget, en sofa surfer, en digital billederamme, en spillemaskine og ikke rigtig en computer som sådan – og det er det stadig ikke – ikke helt.

MEN med introduktionen af iPadOs og de seneste opdateringer så har Apple formået at tage iPad’en til et helt nyt niveau og for mig meget tættere på en computer. Faktisk er den blevet så god at min MacBook Pro blev skiftet ud med en iPad Pro 12,9″. Det er et stykke udstyr som passer rigtig godt til mit workflow og fotografering.

Med iPad’en som er super mobil og med en skærm i topklasse har jeg mulighed for at have den med mig over alt og kunne redigere billeder. Sammen med Apple’s pen så går det lynende hurtigt at få behandlet billederne. At filerne som Fuji leverer er næsten helt i det look jeg vil have hjælper også en del på arbejdet og der skal i virkeligheden ikke redigeres meget.

Når jeg har billeder som skal behandles så loader jeg dem som regel ind i Lightroom på min iMac og billederne synchronizeres automatisk til min iPad via Adobe’s Creative Cloud. Så kan jeg enten sidde ved min iMac og redigere billeder eller tage min iPad og gå ud i haven eller hen på sofaen 🙂 Mobiliteten er i sandheden et stort plus.

Skulle jeg være på farten kan billederne også indlæses i Lightroom på min iPad og så sker synchronizeringen blot den anden vej – smart. Selve redigeringen i Lightroom foregår lynende hurtigt og med Apple pennen er det en sand fornøjelse. Da alt mit redigering foregår i Lightroom så har jeg ikke undersøgt Photoshop. Ud fra hvad jeg kan læse mig frem til så halter Photoshop på iPad vist stadig lidt efter men jeg er sikker på at det nok skal komme.

Når først man gennemskuer hele iPad systemet så er det en fantastisk maskine og den kan i virkeligheden dække manges behov for en computer i dagligdagen. 95% af alt mit “computer” arbejde klares egentlig på min iPad og min iMac er nærmest bare blevet mere til lagring af store mængder data og arkiv af alle mine billeder. Faktisk ville en iPad nok kunne klare det hele med en ekstra harddisk tilkoblet.

Men kan man ikke bare bruge en MacBook som nærmest har samme størrelse ? Jo egentlig for de kan vel grundlæggende det samme – efter mit behov. Men der er nu stadig enkelte ting som for mig vejer imod iPad’en nemlig at den er hurtig i opstart, den har touchskærm, ultra mobil og alsidig til både det seriøse og det sjove. Forbind mus og keyboard så er man nærmest så tæt på en computer som muligt.

Den eneste ulempe jeg som sådan er stødt på er tilkobling af en ekstern monitor. Muligheden er der men desværre er formatet fastlåst så de ikke kan dække hele området på den eksterne monitor. Det er noget som mange kommenterer og håber bliver løst ved en opdatering af iPadOS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *